Вицепремиерът Томислав Дончев коментира, че информацията, която е изпратил в

...
Вицепремиерът Томислав Дончев коментира, че информацията, която е изпратил в
Коментари Харесай

Дончев: Проверката по "Ало, Банов съм" не е лично разследване, а стандартна процедура

Вицепремиерът Томислав Дончев разяснява, че информацията, която е изпратил в прокуратурата по така наречен спекулация " Ало, Банов съм ", не е негово персонално следствие, а общоприетоо написана процедура. Тя се прави при всяко подозрение за злоупотреби със средства от еврофондове. Подобна информация прокуратурата е получавала и при други случаи, сподели Дончев пред БНР.

" Случаят тук е малко по-различен. Доколкото казусът е с темперамент на обществена сензация, доколкото аз знам, че органите на прокуратурата работят, взех решение, че всичко, което е събрано в администрациите под формата на документи, инспекции, отчети и по този начин нататък, би било от изгода на прокуратурата поради задачите на следствието или инспекцията, която тече там ", изясни още той.

Томислав Дончев акцентира, че дава на прокуратурата информацията по аферата " Ало, Банов съм ", в качеството си на вицепремиер, виновен за усвояването на средствата от еврофондовете.

Той отхвърли да разяснява наличието на досието с документи. " Доколкото цялата информация е изпратена в прокуратурата, аз се багра, че тя би могла да има процесуална стойност, по тази причина не смятам за подходящо да я разясня. Мен не ме тормози информацията, която получих, а и сигнали от сходен вид ние получаваме доста. Примерно преди настъпването на локални избори нормалният брой сигнали, които се получават, се удвоява или се утроява ", съобщи вицепремиерът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР