Вицепремиерът Томислав Дончев каза, че няма как да поеме Предизборния

...
Вицепремиерът Томислав Дончев каза, че няма как да поеме Предизборния
Коментари Харесай

Комисия по етика ще следи поведението на всеки ръководител от ГЕРБ

Вицепремиерът Томислав Дончев сподели, че няма по какъв начин да поеме Предизборния щаб на ГЕРБ. Той беше помолен да разяснява кой ще е новият ръководител на Предизборния щаб и това, че името му се спряга за този пост, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Не, няма по какъв начин да се случи и е несъвместимо с функционалностите, които извършвам в Министерския съвет ", съобщи Дончев пред публицисти в Народното събрание.

Той заяви, че на идното национално заседание на ГЕРБ в неделя ще има промени в устава за понижаване на заместник-председателите на партията на двама и за основаване на комисия по нравственос. Той изясни, че комисията по нравственос ще следи освен за вътрешнопартийната дисциплинираност, а и всеки член, изключително този, който е на управителна позиция, да има държание, което да бъде в границите на публичните упования и да бъде съответстващо на задачите и полезностите на партията. Това ще е спомагателен орган към Изпълнителната комисия на ГЕРБ, който при потребност ще прави инспекции, ще изслушва и ще предлага санкции.

През април, по отношение на имотните кавги, които засегнаха политици от ГЕРБ и доведоха до техните оставки, министър председателят и водач на партията Бойко Борисов съобщи, че чака сходно държание и от другите партии. Тогава от ГЕРБ акцентираха, че " това е стандарт, който се съблюдава в партията от всички - при подозрения, при сянка от подозрения, се подават оставки ".

Попитан дали някогашният заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов към този момент липсва като уредник в партията, Томислав Дончев разяснява, че " организацията в ГЕРБ е на равнище, а другояче неналичието е прочувствена категория и всеки би трябвало да дава отговор за себе си ".

По мотив думите на президента на Партията на европейските социалисти и евродепутат от левицата Сергей Станишев, че министър председателят Бойко Борисов " работи не като политик, а като общественик ", и последвалото разграничение на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия от изявлението му, вицепремиерът Томислав Дончев разяснява, че " това е някаква следизборна абстиненция ". В последна сметка кой е провален и кой сполучлив политик вземат решение хората на избори, добави той.

Националното заседание на ГЕРБ ще се организира в Зала 3 на НДК от 12.00 часа на 7 юли, неделя. На събранието ще участват 1200 делегати от цялата страна. Ще бъдат препоръчани и гласувани промени в Устава на Политическа партия ГЕРБ и Изпълнителната комисия на партията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР