Вицепремиерът Томислав Дончев иска нов модел на икономическо развитие. На

...
Вицепремиерът Томислав Дончев иска нов модел на икономическо развитие. На
Коментари Харесай

Дончев иска нов модел на икономическо развитие

Вицепремиерът Томислав Дончев желае нов модел на икономическо развиване. На откриването на 74-ия Международен механически панаир в Пловдив Дончев съобщи, че остарелият стопански модел у нас е привършен.

Моделът с ниска цена на труда и ресурсите към този момент е привършен, в този момент би трябвало да се влага във високи технологии и роботизация, тъй като покачват добавената стойност, уточни вицепремиерът. По думите му през последните 10 години българският бизнес е осъществил огромни промени, българската стопанска система е минала към повече произвеждане и повече експорт, станала е по-конкурентна на външните пазари. Въпреки това обаче трябвало да създадем идната крачка, посочи още Дончев.

Той дефинира Международния панаир в Пловдив като " една от най-хубавите обичаи в България " и акцентира, че панаирът ще остане " устройството, което мери пулса на българската стопанска система ".

Тази година в панаира вземат участие над 550 компании от 35 страни, а новите изложители са 35%. За първи път на панаира вземат участие и компании от Индия.

Главният шеф на панаира доктор Иван Соколов уточни, че на форума се събират новаторски компании, предлагащи не просто артикули, а на практика решения за потребностите на потребителите. " Това е основна смяна в настройките и тя ще бъде преобладаваща през идващите години ", добави той.

Панаирът се състои от 10 профилирани изложения: " Акватех " (за водния сектор), " Ауто сити Пловдив " (за автомобили), " Аутотех " (за превоз и автосервизно оборудване), " Елтех " (за електроника и електротехника), " Енеко " (за енергетика и екология), " Инфотех " (за осведомителни технологии), " Машиностроене ", " Строителство ", " Робохайтех " (за роботи и автоматизирани системи), " Химия ". Има и специфична секция за едра строителна техника.

Очаква се над 30 000 гости от България и Европа да прегледат изложбите. Те ще са отворени от 9 до 18 ч., а в събота ще затворят в 14 часа.

Един от гостите ще получи огромната премия - лека кола по желание всред седем модела, обезпечена от Международен панаир Пловдив. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР