Вицепремиерът Томислав Дончев и представители на големите вериги бензиностанции обсъдиха

...
Вицепремиерът Томислав Дончев и представители на големите вериги бензиностанции обсъдиха
Коментари Харесай

Представители на бизнеса обсъдиха с Томислав Дончев мерки за намаляване цените на горивата

Вицепремиерът Томислав Дончев и представители на огромните вериги бензиностанции разискаха през днешния ден ограничения за понижаване на цените на горивата. Срещата беше затворена за медиите.

След срещата изпълнителният шеф на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев разяснява, че се търси метод да дадат своя принос за нормализиране на пазара.

„ И ние сме българи и при нас работят българи. Идеята, че гледаме отвисоко на това, което се случва, не е вярна. Обратно – виновни сме, търсим метод да дадем своя принос за нормализиране на пазара “, сподели той.

„ Предложихме няколко ограничения: предложение за понижаване цената на горивата, разбори на пазара и така нататък Това, което обсъждаме, в това число ограничения, които изискват държавна интервенция. В смисъл някои от тях, смяна в законодателството. Т.е. не е нещо, което може да се случи в границите на ден-два “, добави Андрей Делчев.

По думите му след диалога с вицепремиера Дончев предстоят разисквания за понижаване на цените в границите на Петролната и газова асоциация. Срещата става на фона на всеобщите митинги в страната против високите цени на горивата и почналата инспекция от Комисията за защита на конкуренцията за съблюдаване на уговорките за ефикасна конкуренция на пазара, съобщи Канал 3.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР