Вицепремиерът Томислав Дончев и представители на големите вериги бензиностанции обсъдиха

...
Вицепремиерът Томислав Дончев и представители на големите вериги бензиностанции обсъдиха
Коментари Харесай

Мерки за намаляване на цените на горивата обсъдиха представители на бизнеса с вицепремиера Томислав Дончев


Вицепремиерът Томислав Дончев и представители на огромните вериги бензиностанции разискаха през днешния ден ограничения за понижаване на цените на горивата. Срещата беше затворена за медиите. След срещата изпълнителният шеф на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев разяснява, че се търси метод да дадат своя принос за нормализиране на пазара.

„ И ние сме българи и при нас работят българи… Идеята, че гледаме отвисоко на това, което се случва, не е вярна. Обратно – виновни сме, търсим метод да дадем своя принос за нормализиране на пазара “, сподели той.

„ Предложихме няколко ограничения: предложение за понижаване цената на горивата, разбори на пазара и така нататък Това, което обсъждаме, в това число ограничения, които изискват държавна интервенция. В смисъл някои от тях, смяна в законодателството. Т.е. не е нещо, което може да се случи в границите на ден-два “, добави Андрей Делчев.

По думите му, след диалога с вицепремиера Дончев предстоят разисквания за понижаване на цените в границите на Петролната и газова асоциация.

През последните дни в редица градове в страната се организират всеобщи митинги против високите цени на горивата. Комисията за защита на конкуренцията заяви по-рано, че стартира инспекция за съблюдаване на уговорките за ефикасна конкуренция на пазара.

От страна държавното управление в сряда оповестиха, че имат желание съставените елементи, които образуват цените на бензина и дизела да се изписват на касовите бележки от бензиностанциите.

Премиерът Бойко Борисов в изявление пред Би Ти Ви тази заран сподели, че се надява вероятно понижаване на цените на горивата да спре всеобщите митинги в страната. В същото време посочи, че цените не зависят от държавното управление, а от пазара и бе безапелационен, че не може да става дума за понижаване на акциза.

Премиерът сподели още, че няма да прави нов кабинет в този мандат. Няма потребност и от предварителни избори, откакто има нарастване на приходите, стимулира се Бойко Борисов.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР