Вицепремиерът Томислав Дончев и кметът на Варна Иван Портних бяха

...
Вицепремиерът Томислав Дончев и кметът на Варна Иван Портних бяха
Коментари Харесай

Вицепремиерът във Варна: 2019 г. ще остане паметна с модернизацията на българския боен флот

 Вицепремиерът Томислав Дончев и кметът на Варна Иван Портних бяха посетители на конференция във връзка 140 години от основаването на Военноморските сили на Република България. Организатори на събитието са Военноморски сили и ВВМУ " В. Й. Вапцаров ". 

" 140 години са доста, тъй като като исторически опит, българският военен флот е съвсем връстник на Третата българска страна. Важно е да пазим този историческия спомен, тъй като, в случай че той бъде пресечен единствено от едно или две генерации, ще бъде пропуснат ", съобщи Томислав Дончев. Той добави, че се надява 2019 година да остане паметна и с приключването на процедурата на плана за рационализация и осъвременяване на българския военен флот.  

" Военноморските сили постоянно са били деен участник в публичния живот на Варна - поръчител за спокойни дни, добър другар в делник и празник. Благодаря за положителното съдействие, високо правя оценка напъните, които поставя всеки един от Вас при осъществяване на служебните си отговорности “, обърна се към участниците в конференцията кметът Иван Портних. 

Домакини на събитието бяха командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов и началникът на ВВМУ проф. Боян Медникаров. Научната конференция бе извършена в три панела, на тематики " История на Военноморските сили на Р България ",  " Военноморски сили – главен съставен елемент на системата за морска сигурност " и " Образователна и изследователска поддръжка на Военноморски сили ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР