Вицепремиерът Томислав Дончев е публикувал в блога си концепция за

...
Вицепремиерът Томислав Дончев е публикувал в блога си концепция за
Коментари Харесай

Томислав Дончев излезе с концепция за нова икономика

Вицепремиерът Томислав Дончев е разгласил в блога си идея за икономическа промяна, съгласно която България би трябвало да направи бърза смяна към " стопанска система на добавената стойност ".

" Бърз и нескончаем стопански напредък в идващите десетилетия може да се означи единствено, в случай че разтеглим границите на индустриалните благоприятни условия и увеличим капацитета за основаване на спомагателна стойност. С днешните познания за пазари и артикули, с днешната палитра артикули и услуги, с днешните технологии и машини, с днешните служащи и техните умения, скоро ще достигнем своя предел. Това, казано по различен метод, значи да стартираме да сътворяваме нови преимущества – посредством политики, които усилват опциите за нововъведения, софтуерен трансфер и вложения, които усъвършенстват качеството на човешкия капитал ", показва Дончев в експертен разбор, оповестен от негово име.

Според вицепремиера " сегашният стопански модел не може повече да бъде мотор за развиване ". Новата стопанска система би трябвало да стъпи на други фактори - нововъведения и технологии, цифровизация, човешки капитал с нараснала подготовка и умения, реиндустриализация, увеличение на добавената стойност в производствата посредством прекосяване към нова продуктова конструкция.

Затова Дончев, който по обучение е мъдрец, предлага " преобразяване на образованието в действителен приоритет ", с цел да има кадрова база, върху която да стъпи новата стопанска система.

Според концепцията му новата стопанска система ще включва три съществени детайла - " науката, нововъведенията и технологиите, като тласък за икономическото развиване ", " цифровизация на стопанската система и промишлеността за по-висока успеваемост ", а също и " нова индустриална инфраструктура за стимулиране на икономическото развиване на цялата територия на страната ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР