Вицепремиерът се срещна в Лос Анджелис с бизнес делегация от

...
Вицепремиерът се срещна в Лос Анджелис с бизнес делегация от
Коментари Харесай

Мария Габриел в Лос Анджелис: България е атрактивна дестинация за инвестиции

Вицепремиерът се срещна в Лос Анджелис с бизнес делегация от щата Юта и представители на българската IT промишленост от Силициевата котловина, съобщава Министерство на външните работи.

Вицепремиерът и министър на външните работи се срещна с бизнес делегация от щата Юта. Делегацията бе ръководена от Джонатан Фрийдмън, президент и основен изпълнителен шеф на Световния търговски център в Юта. В срещата се включиха и представители на българската IT промишленост от Силициевата котловина.

Юта е измежду водещите щати за претовареност в областта на IT и е водач в класациите за най-бързо разрастващи се райони във връзка с нови работи места в софтуерната промишленост. В щата има над 9300 софтуерни предприятия. Забележителният прогрес в нововъведенията и IT промишлеността на Юта е причина регионът Лехи да получи наименованието „ Силиконовите скатове “. Също по този начин през последните години Юта се състезава с Холивуд за лидерска позиция в американската кино промишленост.

Съединени американски щати е измежду основните дестинации за български високотехнологични артикули с към 10% от общите продажби на задгранични пазари. „ Насърчаването на търговско-икономическото съдействие е в центъра на съдействието на България и Съединени американски щати. България е благонадежден сътрудник, фактор за непоклатимост в Югоизточна Европа и районен иновационен хъб ", съобщи Мария Габриел.

Вицепремиерът акцентира, че България разполага с динамична софтуерна екосистема. " Българският пазар е атрактивна дестинация за вложения на американските компании. Той предлага постоянна макроикономическа среда, стратегическо местонахождение и високо квалифицирани експерти. Като стратегически сътрудници, двете страни продължаваме да разширяваме съдействието си в области от съвместен интерес като търговия и вложения, осведомителни технологии и нововъведения “.

Срещата в Лос Анджелис се чака да бъде последвана от посещаване и на американска бизнес делегация в България по покана на Мария Габриел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР