Вицепремиерът по усвояване на европейските средства Атанас Пеканов обяви, че

...
Вицепремиерът по усвояване на европейските средства Атанас Пеканов обяви, че
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Близо 16 млрд. лева може да получи България от европейските програми за новия програмен период

Вицепремиерът по асимилиране на европейските средства Атанас Пеканов разгласи, че България може да получи близо 16 милиарда лв. от европейските стратегии за новия програмен интервал. Седем стратегии към този момент са утвърдени. Пeканов и министри показаха свършеното досега, оповестява Българска национална телевизия.

" За мен е значимо, че тези процеси се движат, България се движи в унисон с европейските си отговорности. През последните 2 месеца бяха утвърдени евросредства по 7 от оперативните стратегии, над 14 милиарда лева, които ще се влеят в българската стопанска система в идния програмен интервал. Тези средства ще се влеят в нашата стопанска система в среда на рецесия, би трябвало да оползотворим резултата им, подобрявайки изискванията на живот. Това е извънредно огромен запас - 14 милиарда лева, плюс 2 милиарда Реално повече от Плана за възобновяване и резистентност ", съобщи Атанас Пеканов, вицепремиер по ръководство на европейските средства.

" Второ, по две стратегии, които са част от структурните фондове. Планът за възобновяване и резистентност е отворен и работи. По линия на Министерството на нововъведенията и растежа ще обезпечи 600 млн. лева, по Плана за възобновяване до края на годината под формата на 4 процедури. Две процедури към този момент са дейни и по тях се работи. Първата - Технологична рационализация, там завърши процесът по кандидатстване. 268 млн. лева Получихме 2500 капиталови оферти за над 1 милиарда лева

" Близо 450 млн. лева са заделяни в зелената стратегия на България за битка с наводнения, 92 млн. лева - ориентирани към дейности... Усилията ще бъдат ориентирани към планове за поощряване и осъществяване на екологосъобразни ограничения и инфраструктура, гарантиращи предварителна защита от наводнения ", сподели Росица Карамфилова, министър на околната среда и водите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР