Вицепремиерът по сигурността и военен министър Красимир Каракачанов каза, че

...
Вицепремиерът по сигурността и военен министър Красимир Каракачанов каза, че
Коментари Харесай

Каракачанов се ангажира с приемане на програма за ромите

Вицепремиерът по сигурността и боен министър Красимир Каракачанов сподели, че е нужна специфична стратегия за работа с ромите. В кметството на пловдивското село Войводиново стартира да работи ексклузивен щаб, заяви Българска национална телевизия.

Повод за изключителния щаб е побоят над командос, който направил забележка на двама младежи от ромски генезис, че основават заплаха на пътя както за себе си, по този начин и за движещите се коли.
Двамата се нахвърлили върху военнослужещия, по-късно, по свидетелски показания, към тях се присъединила и група от двадесетина роми със секири и подръчни средства, които пребили боеца. Инцидентът е станал на Йордановден.

На идващия ден - 7 януари вечерта над 300 души стачкуваха на площада пред черквата в селото. Жандармерия и полиция пазеше през нощта циганската махала.

Във Войводиното дойде вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов за присъединяване в изключителния щаб, чиято цел е да потуши напрежението в селото.

Според военния министър казусът не може да бъде решаван на парче. Нужна е цялостна стратегия и тактика, счита той. Каракачанов се ангажира да внесе сходна стратегия в Министерския съвет.
Съселяните на пребития упрекват локалната власт, че покровителства жителите на ромската махала и че всички къщи там са противозаконни, само че не се взимат ограничения против това.

По думите на Каракачанов след нападението ромите са се пробвали да се укрият в прилежащо обитаемо място, само че полицията ги е заловила. Двамата нападатели са с прокурорско предписание 72 часа в ареста.

Командирът на 68-а бригада ген. Явор Матеев заяви пред Българска национална телевизия, че техният чиновник е бил атакуван в тил. Двамата младежи завързали главата и ръцете му с неговото яке, тъй че той не е могъл да се отбрани при нападението. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР