Вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина

...
Вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина
Коментари Харесай

Договорът за приятелство с Македония влиза в сила

Вицепремиерът по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на външните работи на Република Македония Никола Димитров подписаха на публична гала в Министерския съвет и в наличието на министър-председателя Бойко Борисов Протокол за замяна на ратификационните документи, с които влиза в действие Договорът за другарство, добросъседство и съдействие сред Република България и Република Македония.

На 15 януари на своята 30-а сесия македонският парламент ратифицира Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред България и Македония с 61 гласа „ за “ и един „ въздържал се “.
Три дни по-късно това направиха и българските депутати. Те одобриха документа единомислещо, със 186 гласа „ за “.

С контракта се дефинират съществени правила в двустранните връзки сред България и Македония.

Държавният глава Румен Радев също се срещна на „ Дондуков “ 2 с министъра на външните работи на Република Македония Никола Димитров в границите на визитата му в България за присъединяване в неофициалния съвет на министрите на външните работи на Европейския съюз и страните претенденти за участие.

Румен Радев и Никола Димитров разискаха необятен набор от тематики, като българският държавен глава удостовери поддръжката на страната ни за европейската и евроатлантическата интеграция на Република Македония.

Президентът Радев поздрави Никола Димитров по случай размяната на ратификационни грамоти на Договора за другарство, добросъседство и съдействие през днешния ден с българския министър на външните работи Екатерина Захариева, с което ще приключи формалната процедура за влизане мощ на двустранното съглашение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР