Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и

...
Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и
Коментари Харесай

Борислав Сандов ще даде начало на проект за адаптация към климатичните промени в три общини

Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите ще даде начало на план с ограничения за акомодация към измененията в климата в три български общини, което ще се състои в понеделник в Гълъбово.

Основната цел на плана е да усъвършенства компетентността на общинските чиновници при обмисляне на ограничения за намаляване и адаптиране към климатичните промени в общините Гълъбово, Горна Оряховица и Стамболово. Това ще спомогне да се преразгледа и оцени успеваемостта на стратегически проекти и ограничения на локалните управляващи, които към този момент са подхванати.

Пресконференцията за началото на плана ще се състои в конферентната зала на община Гълъбово в понеделник, 28 февруари, от 11:00 ч.

Заедно с министър Сандов в събитието ще участват Камила Лангсхолт, консултант бранш „ Околна среда “ и „ Енергетика “ в офиса на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП), и други представители на организацията. Кметовете на общините Гълъбово – Николай Колев, Горна Оряховица – Добромир Добрев, и Стамболово – Аднан Йълдъз, ще показват съответни действия, които са планувани на тяхна територия.

Проектът е ориентиран към по-ефективни дейности за справяне с следствията от климатичните промени, в това число за съкращаване на излъчванията на парникови газове и при рискови климатични събития. Инициативата се финансира по Програмата „ Опазване на околната среда и климатични промени “ (ПООСКП) на ФМ на ЕИП. Програмен оператор на ПООСКП е Министерство на околната среда и водите, а цената на безвъзмездната финансова помощ по плана е 723 308 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР