Вицепремиерът по икономическата политика Валери Симеонов подготвя стратегия за развитието

...
Вицепремиерът по икономическата политика Валери Симеонов подготвя стратегия за развитието
Коментари Харесай

След Банско Валери Симеонов ще развива и десетки други ски курорти

Вицепремиерът по икономическата политика Валери Симеонов приготвя тактика за развиването на планинския туризъм, в която по образеца на последните решения за Банско ще предложи отпушването на други места, сред които Гела, Перелик, Чепеларе, Юндола, Ком, Берковица, Беклемето, Троян, Пършевица и други. Това заяви вицепремиерът в изявление за Би Ти Ви.

" Отпушването на този курорт и на други места с съвършени благоприятни условия за зимен туризъм подкрепя и стопанската система ", сподели Симеонов.

Той чака нови митинги - " бомби " от, по думите му, " паркетни " еколози " против идни промени в нормативната уредба за " Рила буфер " и Странджа, където рестриктивните мерки в този момент били " драконовски " и по този начин се саботирала печеливша държавна политика.

Вицепремиерът съобщи, че ще внесе отначало в Министерския съвет за утвърждение промени в концесионния контракт за ски зоната в Банско, неприети от министрите на последното за 2017 година съвещание.

Симеонов назова митингите на природозащитниците платени извън и политически, тъй като били подкрепени от извънпарламентарни партии. " Те не стачкуват срещу лифта, а срещу това тази компания да го прави ", разяснява той. Все отново позволи, че измежду протестиращите има и " увлечени и подведени " младежи, с чиито чисти намерения се правила операция.

Като мотив в интерес на строителството на втори въжен превоз над Банско той посочи и количествен аршин - от общо 4000 мнения три четвърти били в интерес на новото оборудване, а единствено една четвърт срещу. Вицепремиерът се възмути и от това, че природозащитниците не са реагирали на други нарушавания в райна - разораване на планината с АТВ-та и отстрел на диви кози от бракониери.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Банско и градежите (51)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР