Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова участва в

...
Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова участва в
Коментари Харесай

Институциите ще продължат да подкрепят “Спешъл Олимпикс

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова взе участие в интернационалната конференция „ Революцията е приобщаването: 25 години „ Спешъл Олимпикс България ". Целта на форума е да инициира полемика за ролята на спорта като инструмент на обществената интеграция и да бъдат показани положителните практики. Със събитието бяха маркирани 25 години от основаването на българското посланичество на международното спортно придвижване за хора с интелектуални усложнения - “Спешъл Олимпикс ".

„ Чрез спорта вие полагате старания да създадете едно по-добро, по-толерантно, по-справедливо общество “, означи вицепремиерът Николова при откриването на конференцията. Тя посочи ролята на неправителствените организации за построяването на нужните условия за хората с интелектуални усложнения в спорта и в работната среда.

Николова беше наградена за поддръжката й към развиването на футбола за девойки в границите на Европейската акция за футбол 2019. Инициативата на „ Спешъл Олимпикс България “ е един от двата плана за футбол за девойки на ФИФА в световен проект.

Вицепремиерът удостовери ангажираността на институциите и прикани обществото да продължат да работят за основаването на условия, при които хората с избрани усложнения се усещат уважавани и с обезпечено достолепие.

Изпълнителният шеф на Фондация „ Български спорт “ и ръководител на Контролния съвет на Българския олимпийски комитет Цено Ценов получи специфичния приз за повсеместен принос на „ Спешъл Олимпикс България “, който му бе връчен от заместител министър-председателя Марияна Николова.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР