Вицепремиерът по икономическата и демографска политика Марияна Николова коментира в

...
Вицепремиерът по икономическата и демографска политика Марияна Николова коментира в
Коментари Харесай

Вицепремиерът Марияна Николова: Образованието е ключово за решаването на ромския проблем


Вицепремиерът по икономическата и демографска политика Марияна Николова разяснява в предаването "Седмицата " на Дарик радио събитията в Габрово.

Тя уточни, че дългогодишната политика във връзка с ромската интеграция не дава положителни резултати и са нужни и законодателни промени. Темата с образованието е основна за решаването на тези проблеми, сподели Николова.

Всяко едно дете би трябвало да има достъп до обучение уточни тя, като добави, че би трябвало да има и рестриктивни ограничения във връзка с обществените помощи, в случай че децата не посещават постоянно учебно заведение.

Вицепремиерът Николова даде за образец Унгария. Там също има рестрикции и добави, че е дълг на родителите е да обезпечават всички условия с цел да получат обучение техните деца.

Тя уточни, че е за по-строги наказания от препоръчаните и сподели, че би взела участие в полемика по тази тематика.

На въпроса би трябвало ли да се отстраняват противозаконните постройки, Николова сподели, че законите би трябвало да се съблюдават и противозаконното строителство би трябвало да се отстранява.

В предаването бе разяснява и тематиката за демографската рецесия. Николова уточни, че застаряването на популацията е общоевропейски проблем. Тя счита, че би трябвало да се основат условия, с цел да се пречупи еднодетният модел на фамилията.

В Унгария да вземем за пример се употребяват обилни тласъци за младите фамилии. Около 33 хиляди евро получават младите семейство за покупка на жилище, даде за образец тя политиката в тази страна, като доплъни, че има и огромни тласъци във връзка с кредитната политика към младите фамилии.

До месец ще бъдат направени оферти за смяна в нормативната база, с цел да се подтиква раждаемостта, сподели още Марияна Никилова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР