Вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова ще замества премиера Кирил

...
Вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова ще замества премиера Кирил
Коментари Харесай

Калина Константинова ще замества премиера

Вицепремиерът по ефикасното ръководство Калина Константинова ще замества премиера Кирил Петков на присъствените задължения в страната, до момента в който той се намира под карантина, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет. Министър-председателят ще извършва отговорностите си отдалечено и е в непрекъсната връзка с членовете на държавното управление. Отлага се визитата на Петков в Скопие на 18 януари, където трябваше да показа на новия македонски министър председател Димитър Ковачевски проекта си по какъв начин да се отблокират договарянията сред България и Северна Македония. Петков и част от екипа му са под карантина. Вчера се стигна до всеобщо уединяване на първите в страната, откакто ръководителят на Народното събрание Никола Минчев даде позитивен тест за коронавирусна зараза след близо 6-часовото съвещание на КСНС.

Президентът Румен Радев и екипът му, министър председателят Кирил Петков, шефката на кабинета му Лена Бориславова, министрите на вътрешните работи, на финансите и на защитата Бойко Рашков, Асен Василев и Стефан Янев, ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова оповестиха обществено в медиите, че сами се слагат под карантина. Всички, които са взели участие на срещата при президента, са се изолирали, разгласи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. По думите му всеки ще е под друга карантина.

Зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин заяви, че той не предстои на наложително карантиниране, защото е боледувал от ковид по-малко от 3 месеца преди контакта със инфектиран. " Тестът ми за КОВИД-19 е негативен. Във връзка с това имам намерение да продължа да извършвам отговорностите си, като ще проследявам всекидневно здравния си статус ", написа Вигенин в обществените мрежи. По-късно той е получил позвъняване от Столичната РЗИ, че няма да бъда подложен под карантина.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов съобщи, че не схваща за какво би трябвало да бъде в изолираност. " Не виждам съображение за карантиниране. Доколкото знам всички са ваксинирани. Самият президент преди няколко дни си постави трета доза от имунизацията. Самият Минчев беше извънредно правилен и от самото начало беше с маска ", уточни Костадинов и призна, че той е бил без защитно средство по време на диалозите. Той въпреки всичко сподели, че в случай че РЗИ му наложи 10-дневна карантина, той ще бъде заставен да я съблюдава.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР