Вицепремиерът по демографската политика Марияна Николова участва в първата от

...
Вицепремиерът по демографската политика Марияна Николова участва в първата от
Коментари Харесай

Марияна Николова предлага пренасочване на средства към инженерните и природо-математическите специалности

Вицепремиерът по демографската политика Марияна Николова взе участие в първата от поредицата срещи, проведени от Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ с представители на бизнеса и браншовите организации. В словото си при откриването на събитието „ Актуални благоприятни условия и нужни дейности в поддръжка на българския бизнес “ Николова означи реализирани положителни резултати като съобразяването на държавния план-прием за приблизително професионално обучение с потребностите на бизнеса и одобряването на първия лист със предпазени специалности от специалности.

Тя уточни още отпадането на отговорностите за акционерните сдружения микропредприятия да правят наложителен одит и други решения, целящи възстановяване на изискванията за правене на бизнес в България.

„ Всичко това демонстрира, че нашето съдействие основава „ добавена стойност “. Аз съм уверена обаче, че съществува още капацитет, който би трябвало да използваме “, съобщи заместител министър-председателят Николова и акцентира, че не трябва да стопират общите старания за развиване на промените в просветителната система – за слагане на акцент върху професионалното обучение и за пренасочване на финансови запаси към инженерните и към природо-математическите специалности във висшите образователни заведения.

Целта на самодейността е да даде опция да се обсъдят проблемите, които стоят пред предприятията с акцент върху дребните и междинни производства, както и опциите, които се откриват за поддръжка на бизнеса през 2019 г

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР