Вицепремиерът на Китай Лю Хъ, който ръковди екипа по китайско-американките

...
Вицепремиерът на Китай Лю Хъ, който ръковди екипа по китайско-американките
Коментари Харесай

Китай подписва първата фаза от сделката със САЩ идната седмица във Вашингтон

Вицепремиерът на Китай Лю Хъ, който ръковди екипа по китайско-американките търговски договаряния, ще подпише контракта по първата фаза от комерсиалното съглашение сред двете страни във Вашингтон през идната седмица, съобщи Ройтерс, базирайки се на министерството на търговията на Китай.

Китайският вицепремиер ще бъде във Вашингтон от 13 до 15 януари, съобщи пред кореспонденти представителят на ведомството Гао Фън.

Тръмп разгласи още на 31 декември, че първата фаза от комерсиалното съглашение с Китай ще бъде подписана на 15 януари във Вашингтон. Тогава той посочи, че ще подпише договорката с „ високопоставени представители на Китай “ и че по-късно ще отпътува за Пекин, с цел да стартира договарянията за идната фаза от съглашението.

Първата фаза от комерсиалното съглашение бе контрактувана предишния месец, като се чака тя да включва намаляване на американските мита върху вноса от Китай и растеж на покупките на американски селскостопански и промишлени артикули от страна на Пекин. Има очаквания и, че ще бъдат позволени някои разногласия за интелектуалната благосъстоятелност.

До момента обаче няма показана обществено версия на текста на документа, а също така китайските представители не са се заели публично с някои основни точки от съглашението, измежду които и повишението на вноса от Съединени американски щати с 200 милиарда $ за две години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР