Вицепремиерът на Италия Матео Салвини, който е и лидер на

...
Вицепремиерът на Италия Матео Салвини, който е и лидер на
Коментари Харесай

Матео Салвини поиска нови избори в Италия

Вицепремиерът на Италия Матео Салвини, който е и водач на партията "Лига ", се разгласи за осъществяване на нови избори в страната, съобщи Дойче веле. Той уточни, че държавната коалиция към този момент няма болшинство в Народното събрание.

Салвини се е обърнал през днешния ден към премиера Джузепе Конте с предлагането си за предварителни избори.

"Да отидем неотложно в Народното събрание, с цел да потвърдим, че към този момент нямаме болшинство. (...) И по-късно бързо да се обърнем към гласоподавателите. " - е декларирал вицепремиерът.

Днес Конте и Салвини се срещнаха с президента на Италия Серджо Матарела в опит да потушат спора сред "Лига " и съдружния й сътрудник - придвижването "Пет звезди ".

Последният спор сред тях беше обвързван с плана за скоростна железопътна линия сред италианския град Торино и френския Лион. Той се употребява с поддръжката на "Лига ", само че от "Пет звезди " са срещу него.

Припомняме, Салвини се оказа в центъра на корупционен скандал. През предишния месец прокуратурата в Милано стартира следствие на скица с присъединяване на членове на "Лига " и съветски представители. В пресата се появиха изявления, че управлението на партията е получило финансиране в размер на десетки милиони от Русия в подмяна на лобиране от тяхна страна за петролна договорка, мечтана от Москва.

Сайтът BuzzFeed разгласява аудиозапис на договаряния сред трима руснаци и трима италианци, измежду които е Джанлука Савоини - съмишленик на вицепремиера Матео Салвини, който е измежду водачите на "Лига ". Освен записа беше оповестен и цялостният текст на диалозите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР