Вицепремиерът, министър на минното дело и енергетиката на Сърбия Зорана

...
Вицепремиерът, министър на минното дело и енергетиката на Сърбия Зорана
Коментари Харесай

Сръбската вицепремиерка: Русия води завоевателна война, трябва да й се наложат санкции

Вицепремиерът, министър на минното дело и енергетиката на Сърбия Зорана Михайлович прикани в сряда за налагане на наказания против Русия,.
 
" Смятам, че несъмнено като страна би трябвало да се решим и да дефинираме ясно позицията си, тъй като това са неща, които надвишават естественото държание. Ние сме на ръба на международна война през 21 век, когато всички би трябвало да се борим за по-добри условия на живот ", сподели Михайлович.
 
Според нея, Русия води завоевателна, а не освободителна война и съветският президент води целия свят, всеки жител, всяко дете на крачка от страданието.
 
" В такава обстановка би трябвало да имаме ясна настройка и да намерим своето място за идващите 100 години. Светът се трансформира, геополитическата обстановка е друга и ние би трябвало да гледаме в бъдещето и да търсим своето място ", разяснява още Михайлович.
 
Тя сподели още, че целият свят е в енергийна международна война и макар рецесията страната прави всичко, с цел да обезпечи задоволително сила за стопанската система и семействата.
 
" Това, което се случва с петролопровода " Дружба ", който е най-дългият петролопровод в света, дълъг към 4000 километра и през който минава единствено съветски петрол, наподобява като продължение на случилото се с газопровода " Северен поток ". Защото първо се смяташе, че е профилактика, по тази причина се сподели, че има нередовност, само че се оказа, че не е по този начин, а е бойкот ", съобщи Михайлович.
 
Михайлович сподели, че построяването на петролопровод до Унгария и до Албания и Гърция, през Северна Македония, ще значи, че Сърбия ще стане директен маршрут.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР