Вицепремиерът Марияна Николова заяви, че работодателските и синдикалните организации, с

...
Вицепремиерът Марияна Николова заяви, че работодателските и синдикалните организации, с
Коментари Харесай

Николова: АИКБ не подкрепя мерките за компенсации на бизнеса, а КРИБ частично

Вицепремиерът Марияна Николова съобщи, че работодателските и синдикалните организации, като се изключи АИКБ, а КРИБ , отчасти са подкрепили ограниченията. И двете страни обаче желаят промени в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние.   БТПП е поискала да се направи разбор след първия месец от използването на ограниченията, с цел да се оцени обстановката.
Работодатели и синдикати упорстват да продължат и диалозите с държавното управление за дълготрайни ограничения за поддръжка на стопанската система след изключителното състояние. Утре (неделя) ще бъде направен окончателния текст на постановлението на Министерски съвет по схемата 60 на 40. В понеделник ще бъде препоръчан за гласоподаване от обществения министър Деница Сачева.  " Даден е период до края на деня за правно-технически бележки и на следващия ден до обяд ще бъде направен окончателният текст на постановлението на Министерски съвет, който надлежно ще бъде препоръчан от министъра на труда и обществената политика в понеделник за приемане от държавното управление “, уточнивицепремиерът Николова.
" Според КНСБ препоръчаната мярка за превъзмогване на безработицата и последствията от нея, е невиждана по своя темперамент като финансови параметри и обсег. КТ „ Подкрепа “ предлага във връзка с осигурителния приход за референтен да се вземе съответния месец на миналата година, т.е. да се съпоставя месец март на 2020 година с месец март на 2019 година, което беше възприето. Българска обществена камара приветства разшрияването на обсега на икономическите действия, само че упорства да бъде прецизиран текстът във връзка с референтния месец за осигурителния приход.
Българска търговско-промишлена палата поддържа плана на разпореждане, само че упорства да бъде изработен разбор след първия месец от използването на ограниченията, с цел да се реши самата нужда от следващи стъпки. Съюзът за стопанска самодейност поддържа да бъде изработен мониторинг на действието на препоръчаните ограничения в едномесечен период след приемането на постановлението от страна на Министерски съвет “, добави Марияна Николова.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 28 март "  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР