Вицепремиерът Марияна Николова отрече спекулациите, че я вкарват в капан

...
Вицепремиерът Марияна Николова отрече спекулациите, че я вкарват в капан
Коментари Харесай

Николова: Не ме вкарват в капан с новия пост

Вицепремиерът Марияна Николова отхвърли спекулациите, че я вкарват в капан с новия пост на ръководител на Съвета за киберсигурност. Пред Нова телевизия тя отхвърли изказванията, че може да „ изгори “ в случай че се случи нова огромна офанзива против страната, до момента в който тя е отпред на Съвета.

В рамките на администрацията, в която съм работила, съм прекосявала през разнообразни образования. Как да не запознат съм компютри? Всеки държавен чиновник би трябвало да схваща, реагира Николова на провокацията на водещия Виктор Николаев, че в надали не не е подобаваща за поста.

" Не смятам, че в страната може да се дефинира някакъв бранш като " парещ картоф ", добави тя.

" Функциите на ръководителя на Съвета по киберсигурност са управителни. Що се отнася до механически и осведомителни пълномощия, аз в границите на администрацията, в която съм работила, съм прекосявала разнообразни образования, в това число владея и квалификацията IT Card. Съветът се състои от 18 ръководителя на значими ведомства в страната, като тук влизат силовите ведомства – Министерство на вътрешните работи, МО, ДАНС, Министерство на външните работи, МТИТС, както и основни ръководители на разследващите служби. В представителството ще влезе и представител на президента, който ще бъде избран с декрет ", изясни тя.

Николова разгласи, че към този момент е образувана междуведомствена група в Министерството на правораздаването във връзка с кибер рекета. „ След като Съветът стартира работа, аз персонално ще предложа промени в Наказателния кодекс, защото смятам, че глобите са извънредно занижени. Наказанията, които се плануват са от 2 до 8 години. Аз бих предложила от 5 до 15 години затвор ”, изясни тя.

" След като съм приела този сектор, за мен е предизвикателство да работя в тази сфера. Тук характерното е, че след офанзивата към Национална агенция за приходите, страната предприе редица фактори. Аз внесох незабавна разпоредба в министерския съвет по отношение на осведомителната сигурност ", сподели вицепремиерът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР