Вицепремиерът Марияна Николова на спешна среща с представителите на германските

...
Вицепремиерът Марияна Николова на спешна среща с представителите на германските
Коментари Харесай

Николова се зарича да се спазват мерките в хотелите, успокоява германските туристи

Вицепремиерът Марияна Николова на незабавна среща с представителите на немските туроператори у нас , откакто немските управляващи издадоха предизвестия за пътешестване за областите Благоевград, Добрич и Варна.

Няма да позволи в нито едно място за настаняване - нито по Черноморието, нито навътре в страната, да не се съблюдават ограниченията за сигурност, Николова.

Сега е моментът да ги притеглим с това, че сме сигурна дестинация, те да останат удовлетворени от нас, с цел да могат да се върнат следващата година, когато сезонът също се чака да бъде тежък.

Тя посочи, че още на 7 август е изпратила писмо до Министерство на външните работи, за предприемане на бърза реакция на висше дипломатическо равнище и за отбрана на българската национална позиция. Те би трябвало да бъдат сигурни, че случаите в старческите домове не рефлектират в курортите, безапелационна бе тя.
 Германия готви наложително тестване на идващите от Варна, Благоевград и Добрич
Германия готви наложително тестване на идващите от Варна, Благоевград и Добрич

Тестът би трябвало да бъде изработен до 72 часа след влизане в Германия

По време на диалозите бе разисквана и опцията да се подсигурява пряк трансфер на туристопотока към мястото за настаняване , за понижаване на физическите контакти и безвредно напредване на гостите.

Тя цитира данни от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), които демонстрират, че от 1 юни 2020 година до 6 август 2020 година пренощувалите немски туристи в местата за настаняване в цялата страна са малко над 34 хиляди, като максимален брой са отседнали в Златни пясъци - 7 721, Слънчев бряг - 7 490, Албена - 2 581, София - 1 921, Варна - 1 875.

Според статистиката от началото на годината до 6 август 2020 година пренощувалите жители на Германия у нас в места за настаняване са над 48 хиляди Също по този начин за интервала януари - юни 2020 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт са регистрирани над 38 756 визити немски туристи, което е спад от 82,5%.
 Николова мисли по какъв начин да разпространява историческото завещание по Черноморието
Николова мисли по какъв начин да разпространява историческото завещание по Черноморието

Предвижда се възобновяване на туристическия информативен център в Поморие

Присъстващите предложиха да бъде основан отчет за ситуацията съответно в курортите към Варна и да се предложат съответни ограничения. Трябва да убедим хората, че разпространяването в област Варна и Добрич е клъстерно и по-конкретно в старешки домове, разясниха туроператорите. Според тях е потребност незабавна реакция, тъй като в противоположен случай ще стартира затваряне на хотели.

Друго предложение бе да се промени методологията за отчитане на случаите с COVID-19. Туроператорите показаха терзания, че немският жител има вяра на формалните данни от институциите и че до момента в който се афишират сходни числа, няма да има позитивен резултат за бранша. От своя страна министър Николова отговори, че ще инициира диалози с Министерството на здравеопазването, тъй че да се акцентира на обстоятелството, че България е с най-ниска смътност от ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР