Вицепремиерът Марияна Николова е открила нов шестседалков лифт Мартинови бараки

...
Вицепремиерът Марияна Николова е открила нов шестседалков лифт Мартинови бараки
Коментари Харесай

Вицепремиерът Марияна Николова откри нов лифт на Боровец

Вицепремиерът Марияна Николова е разкрила нов шестседалков въжен превоз " Мартинови бараки експрес " в Боровец. Това оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Новото лифтово оборудване ще усъвършенства качеството на услугата за посетителите, сподели Николова и означи, че кандидатурата на София за хазаин на Младежката зимна олимпиада - 2024 годин, която беше утвърдена от Столичния общински съвет, ще се отрази и на Боровец.

" Имаме желание част от дисциплините да бъдат тук, което ще е опция за Боровец още веднъж да се съобщи на интернационалната сцена ", съобщи оше тя.

И акцентира, че страната ни има към момента необработен капацитет в тази посока, само че това би трябвало да става в унисон с концепцията за стабилно развиване, при прецизно съблюдаване на законодателството.

Вицепремиерът, кметът на община Самоков Владимир Георгиев, зам.-министърът на туризма Любен Кънчев и представители на " Бороспорт " са разискали подготовката на курорта за зимния сезон.

Новият въжен превоз е с повишен потенциал до 3000 души на час при доскорошен потенциал 1560 души. Той заменя предходния четириседалков по съществуващата линия. Съоръжението е с новаторска технология и със доста нарастване на скоростта, което разрешава изкачването от долната до горната станция да става единствено за три минути и половина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР