Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви пред журналисти в Пловдив, че Франция

...
Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви пред журналисти в Пловдив, че Франция
Коментари Харесай

Каракачанов: Македония кандидатства не за СССР, а за ЕС

Вицепремиерът Красимир Каракачанов съобщи пред публицисти в Пловдив, че Франция е права да желае да наложи несъгласие на началото на договарянията за участие на Северна Македония в Европейския съюз, тъй като югозападната ни съседка не е подготвена.
" Има време там да премислят и схванат, че аплайват не за Съюз на съветските социалистически републики, а за Европейски Съюз, тъй като с техните разбирания за история, политика и морал са по-достойни за Съветския съюз ", разяснява Каракачанов в четвъртък, малко откакто министър председателят Бойко Борисов съобщи от Брюксел, че " би било историческа неточност, в случай че не стартират договарянията за присъединение на Северна Македония и Албания към Европейски Съюз ".
Според Каракачанов обаче е по-добре е, че датата за разширение на Европейски Съюз се отсрочва, щом Европа не е единна по въпроса, дали Северна Македония и Албания би трябвало да се движат дружно в пакет. Не е сполучлив вид единствено едната от двете страни да получи покана, а другата – не, сподели вицепремиерът пред кореспонденти. Той подсети, че за следващ път няма никакъв прогрес сред комисиите на страната ни и Северна Македония.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР