Вицепремиерът Красимир Каракачанов вероятно ще получи акт за нарушение, след

...
Вицепремиерът Красимир Каракачанов вероятно ще получи акт за нарушение, след
Коментари Харесай

Декларациите за пътуване не са проформа, уверява Маринов

Вицепремиерът Красимир Каракачанов евентуално ще получи акт за нарушаване, откакто на фотография се вижда, че седи на скамейка пред Народния спектакъл. Това съобщи пред bTV министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Той изясни, че по закон глобата е сред 300 и 1 000 лв.. По думи на Маринов се прави инспекция по искане на вицепремиера.

" Той ми се обади и сподели да създадем инспекция, тъй като не е сигурен, че това, което е направил е със съзнанието, че се е намирал в градинка или парк. Установено е, че е парк ", изясни Маринов.

Относно обстановката в старозагорското село Паничерево вътрешният министър уточни, че карантината е в действие от среднощ и към този момент са построени 7 КПП-та. Осигурени са и 1000 теста за локалното население

Маринов беше безапелационен, че декларациите, които се оставят на контролно-пропускателните пунктове на градовете, се ревизират, а не са проформа.

По негови данни към този момент са тествани над 9000 заявления и има 641 случая на хора, които не работят на трудов контракт.

" В тази обстановка разчитаме на персонална отговорност. Ако не успеем да запазим дисциплината към Великден, ще изгубим това, което сме постигнали до момента ", акцентира той.

За пътуването по празниците министърът посочи, че все още важи заповедта, която е издал здравният министър през март. Той изясни, че 90% от случаите на пътешестване са за отиване на работа, само че това няма да е основателно в празничните дни.

Вътрешният министър уточни, че за ромските квартали на София ще има режим на влизане и излизане по модела на пунктовете за регионалните градове. Той увери, че служителите на реда ще бъдат обезщетени за работата в изключителни условия. По негови думи множеството жители схващат смисъла на изключителните ограничения и оказват помощ на полицията. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР