Вицепремиерът Красимир Каракачанов подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров

...
Вицепремиерът Красимир Каракачанов подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров
Коментари Харесай

ВМРО сигнализира Цацаров за създаване на македонско малцинство у нас

Вицепремиерът Красимир Каракачанов подаде сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров за опити за основаване на македонско малцинство в България. Това стана ясно от известие от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация. Според информацията на воеводите, две НПО-та, регистрирани в Благоевград, развиват рискова активност. Те имали заложени в уставите си цели и задания, сходни със неразрешената в България партия " ОМО-Илинден-ПИРИН ".
Сред учредителите на едното съдружие попадат и имена от управлението на въпросната противоконституционна организация, се споделя в сигнала на Вътрешна македонска революционна организация.
В тази връзка Каракачанов е изискал от основния прокурор преустановяване регистрацията на двете сдружения - " Гражданско съдружие за отбрана на съществени самостоятелни човешки права " и " Антични македонци ".
НПО-тата са регистрирани в Благоевград в интервала от началото на месец август. В претекстовете за основаване им учредителите са декларирали, че ще реализират активност за поддръжка в разнообразни насоки на " македонското малцинство " в България. И двете сдружения са регистрирани за осъществяване на активност в частна изгода.
В претекстовете на сигнала Красимир Каракачанов показва поотделно аргументите за двете сдружения, като главните са рискови сходства с активността, осъществявана преди години от неразрешената с решение на Конституционен съд " ОМО - Илинден - ПИРИН ", рискови пропагандни действия, които намерено водят към фракционизъм и осъществяване на процеси по образуване на малцинство, което е в контраст с Конституцията на България.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР