Вицепремиерът Красимир Каракачанов не цели да извърши интеграция по отношение

...
Вицепремиерът Красимир Каракачанов не цели да извърши интеграция по отношение
Коментари Харесай

Д. Байрактаров за Фрог: Каракачанов извършва заговор срещу българите

Вицепремиерът Красимир Каракачанов не цели да извърши интеграция във връзка с ромите, а тъкмо противоположното – цели политическа операция, едно съществено нагнетяване на етническо напрежение за добиване на изборни политически дивиденти. Това съобщи пред Фрогнюз Димитър Байрактаров, депутат в 43-то Народно събрание от групата на „ Патриотичен фронт ”.
Каракачанов предлага обществените помощи за деца да бъдат получавани против полагане на труд. Това е цялостна непросветеност от страна на вицепримиера, защото никой не може да бъде каран да прави насилствен труд по Конституция и по редица интернационалните актове, а да не приказваме да принудиш дете да поставя труд, с цел да получи помощта, полагаща му се по право. Каракачанов с това си деяние нарушава Конвенцията за отбрана на правата на детето и Конституцията.

В България според Закона за фамилните помощи за деца над 800 000 подрастващи получават такива. От тях 80 000 са ромчета. Носител на тези права не е родителят, не е бабата, не е дядото, а самото дете. Съгласно Конституцията страната е длъжна да се грижи за всяко дете.

Каракачанов безочливо излъга обществото, че „ 400 000 роми са трайно безработни”. По публични данни на Националния статистически институт броят на безработните към септември 2018 година е 204 хиляди души. От тях 11,1 са роми, което не прави 400 000 роми, а 22 000.

Каракачанов се изрича неопитен и по казуса за раждането на деца от деца. Той твърди, че няма подведено нито едно лице под отговорност за това. Трябва обаче да знае, че до 14-годишна възраст децата не са дееспособни и не можеш да ги подведеш под наказателна отговорност.

2015 година приехме доста съществени ограничения и спряхме изплащането на обществените помощи в пари. Днес те се изплащат под формата на услуги и натура. Защо Каракачанов до момента не е приложил всички тези законодателни ограничения? Лично по мое гледище въведохме член 1А в Закона за фамилните помощи за деца и цялата политика по реализиране на фамилните помощи се прави от Министерски съвет, чийто член е и Каракачанов. Мога да заключа, че той не цели да прави интеграция във връзка с ромите, а тъкмо противоположното – цели политическа операция, едно съществено нагнетяване на етническо напрежение за добиване на изборни политически дивиденти.

Каракачанов обикаля медиите, като против него не стои образован и способен конкурент, който да му затвори устата с обстоятелства, документи и доказателства. Смея да настоявам, че една огромна част от медиите стават съучастници в този противен политически скрит план.

Заговор е казусът „ Войводиниво”. Какво се направи там? Вдигна се патърдия, че ромите са регистрирани по доста на един адрес. Именно Вътрешна македонска революционна организация са основатели на регистрации на стотици хора на един адрес. Централата на Вътрешна македонска революционна организация на ул. „ Пиротска” №5 би следвало да бъде най-голямата жилищна постройка на Балканския полуостров, защото на този адрес са регистрирани хиляди. Питах персонално Каракачанов за какво е нарушил закона. Той ми отговори: „ Къде да ги записвам?” Подобен е казусът в село Бело поле, защото в локалния трафопост на ул. „ Струма” №2 са регистрирани няколко хиляди българи.

Да се върнем към Войводиново. След като събориха няколко бараки там, ромите бяха най-демонстративно преместени и получиха гратис ключовете на 50 нови тристайни и четиристайни жилището в Пловдив. Това, в случай че не е скрит план с ромските барони, какво е тогава?!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР