Вицепремиерът Красимир Каракачанов е дал указания да се започне производство

...
Вицепремиерът Красимир Каракачанов е дал указания да се започне производство
Коментари Харесай

Столична община ще премахне незаконни постройки в „Орландовци“ по указания на Каракачанов

Вицепремиерът Красимир Каракачанов е дал инструкции да се стартира произвеждане по определяне и унищожаване на противозаконни постройки в кв. „ Орландовци “ – по продължение на улиците „ Дан Колов “, „ Лавандула “ и ул. „ Сините камъни “. Това оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

Заместник министър-председателят е сезиран за казуса от живущи в кв. „ Орландовци “. Гражданите са показали подписка от 517 души, които показват, че в посочената територия се образува нелегално поселище, кварталът се трансформира в гето. Проблемът е от години и ситуацията е нетърпимо. Жители на региона се оплакват от утежняване на качеството на живот и от зачестилите закононарушения – похищения над личността, грабежи, домови обири, разпространяване на опиати и хулигански прояви. В недоволството се показва също по този начин, че от години в противозаконните постройки се населват приходящи лица без да имат съображение да населяват въпросните терени и здания.

Вицепремиерът Каракачанов е изпратил подписката до кмета на Столична община с гледище да се извърши незабавна инспекция, да се откри броят и типът на противозаконните постройки и да се стартира премахването им. В отговор „ Общински строителен надзор “ при Направление „ Архитектура и градоустройство “ образува инспекция и разпорежда започването на процедурата по определяне и унищожаване на противозаконните постройки във формиралото се гето.

Отделно от това Красимир Каракачанов разпорежда на заместник-председателя на ПК „ Обществен ред и сигурност “ в СОС Карлос Контрера да извърши инспекция. В резултат Контрера е открил, че в годините има забележителен брой недоволства и проблеми в региона на улиците „ Дан Колов “, „ Лавандула “ и „ Сините камъни “ в кв. „ Орландовци “.

За откритото Карлос Контрера внася сигнал до шефа на Столична дирекция на вътрешните работи, в който се желае да се усилят патрулите по линия на патрулно-постовата активност и да се стартира профилирана полицейска интервенция по линия на противопоставяне на разпространяването на опиати. В писмото се упорства също Министерство на вътрешните работи да даде уверения, че ще бъде взето отношение и ще се подхващат ограничения за противопоставяне на престъпната интензивност, произлизаща от гетото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР