Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов е доволен, че обществото

...
Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов е доволен, че обществото
Коментари Харесай

И военните се оплакаха от качеството на образованието у нас

Вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов е удовлетворен, че обществото гледа с все по-голямо доверие на българските въоръжени сили. С такова умозаключение излязоха от военното ведомство след края на двудневната конференция на тематика " Тенденции в развиването на отбранителните качества на Въоръжените сили на Република България ".

Сериозният проблем, който касае Министерство на обраната и други институции в България, е подготовката в главните и междинните учебни заведения, откъдето идват фрагментите, които се записват във военните учебни заведения.

Върху този проблем държавното управление има какво да мисли, макар че предприе вярна политика за увеличение приходите на учителите, само че равнището на просветителна подготовка не е на нужното равнище. Една дребна част от курсантите първата година наваксват просветителни благоприятни условия, пропуснати в междинното си обучение, недоволства Каракачанов

Военновъздушното учебно заведение също било възобновено, плановете за Ф-16, както и модернизацията на машини и флота били довършени, удовлетворен е вицепремиерът. Каракачанов се надява до края на актуалната година да има подписани контракти за модернизацията на флота.

Никога през последните 30 години не се е случвало в една и съща година да се случват три плана, изрази задоволството си Каракачанов. " Справихме се уместно. Едно от нещата е, че за втора поредна година хората, постъпили в работа, са повече, в сравнение с тези, които са напуснали. Миналата година бяха към 156 постъпили, в този момент са близо 400 индивида ", акцентира вицепремиерът.

Тенденцията е добра и в резултат на няколко неща - повишение на възнагражденията и на убеждението, че на армията се обръща внимание и специалността кадрови боец заслужава повече внимание. Медиите също доста доброжелателно и интензивно отразявали развиването и позитивните процеси в армията.

Според програмата за ръководство на държавното управление би трябвало да се обърне внимание на въвеждането на правилото на доброволната военна работа. Това щяло да покрие празноти, само че нямало да реши генерално въпроса.

По отношение на обществените условия, Каракачанов съобщи, че за трета поредна година се усилват възнагражденията, много средства се отделили за финансови разноски. Социалните проблеми са много, които би трябвало да бъдат решавани мъдро и с вероятности напред, уточни военният министър.

Преодолява се процентът на техниката, която е в нередовност. Процентът на неизправна и негодна техника понижава, регистрира Каракачанов. Най-важното е че трендовете са позитивните във връзка с дисциплината и подготовката - над 30 учения били извършени. Мисиите на военнослужещите пък били обезпечени, обезпечени и добре готови.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР