Вицепремиерът и вътрешен министър Вит Ракушан разкри броя на украинските

...
Вицепремиерът и вътрешен министър Вит Ракушан разкри броя на украинските
Коментари Харесай

Чехия разкри броя на украинските бежанци в страната

Вицепремиерът и вътрешен министър Вит Ракушан разкри броя на украинските бежанци в страната. Това оповестява РИА Новости. Според него в Чехия са останали към 200 000 бежанци от Украйна. Останалите от записаните 342 000 бежанци са напуснали страната, сподели министърът. Чехия, за разлика от Словакия или Полша, не граничи с Украйна, тъй че не може да се каже, че всички жители на Украйна са се прибрали, акцентира той.

Освен това Ракушан сподели, че по-точна информация ще бъде налична и изнесена през идващите две-три седмици, когато по искане на Чехия ще бъде пусната паневропейска ИТ система за вписване на бежанци, написа Лента.ру.

По-рано английското вътрешно министерство разгласява документ за резултатите от съглашението сред Лондон и Кигали, съгласно което незаконните мигранти ще бъдат депортирани в Руанда.

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова обърна внимание на обстоятелството, че украинските бежанци попадат в определението за незаконни имигранти в документа и затова могат да бъдат депортирани в Африка.

По-късно министър председателят Борис Джонсън сподели, че Англия няма да изпраща украински бежанци в Руанда, както вършат при положение на залавяне на незаконни мигранти, напомня Лента.ру.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР