Вицепремиерът и вътрешен министър в служебния кабинет определи със своя

...
Вицепремиерът и вътрешен министър в служебния кабинет определи със своя
Коментари Харесай

Министър Бойко Рашков възложи цялостен анализ на Закона за движение по пътищата

Вицепремиерът и вътрешен министър в служебния кабинет дефинира със своя заповед работна група, която да направи разбор на настоящия Закон за придвижване по пътищата /ЗДвП/, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Целта е да се направи повсеместен обзор на нормативната база. В претекстовете към заповедта е посочено, че в изискванията на настоящия ЗДвП не се реализират в целокупност задачите, заложени в Националната тактика за сигурност на придвижването по пътищата в Република България - 2021-2030 година От Министерство на вътрешните работи показват още, че с цел да се понижи броят на злополуките и на потърпевшите, е нужно да се продължат напъните за рационализиране на нормативната база, регламентираща разпоредбите за придвижване по пътищата, отговорностите и отговорностите на всички участници.

Специално внимание групата би трябвало да обърне и на отговорностите на всички институции във връзка с пътната сигурност и взаимоотношението им. На базата на разбора ще бъдат направени съответни оферти и рекомендации, в това число дали е нужен напълно нов закон. Те ще бъдат подложени на необятна полемика с присъединяване на специалисти и представители на всички структури, ангажирани с проблемите на пътната сигурност, допълват от Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР