Вицепремиерът и вътрешен министър на Италия Матео Салвини заяви вчера

...
Вицепремиерът и вътрешен министър на Италия Матео Салвини заяви вчера
Коментари Харесай

Италианският вицепремиер не изключва издигането на гранични бариери срещу мигранти

Вицепремиерът и вътрешен министър на Италия Матео Салвини съобщи през вчерашния ден пред публицисти, че не е изключено издигането на " физическа бариера " на североизточната италианска граница за попречване на миграционния поток, съобщи организация АНСА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Миграционният поток по " балканския маршрут " се засилва. От месец юли ще сложим патрули по границата дружно със Словения. Но в случай че миграционният поток не бъде кръстосан, в краен случай не изключваме строителството на физически бариери, както направиха в някои европейски страни ", уточни Салвини.

По миграционния въпрос позицията на Салвини съответствува с метода на унгарския министър председател Виктор Орбан, който прибегна до създаване на стена за секване на миграционния поток. В Италия по разпореждане на Салвини е неразрешено влизането в пристанища на плавателни съдове със избавени в Средиземно море мигранти на борда.

Един от тези кораби, с 42 мигранти, наруши през вчерашния ден възбраната и реши да влезе в италиански териториални води при остров Лампедуза.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР