Вицепремиерът и външен министър на Япония Таро Коно проведе среща

...
Вицепремиерът и външен министър на Япония Таро Коно проведе среща
Коментари Харесай

Захариева отчете 30% ръст на стокообмена с Япония

Вицепремиерът и външен министър на Япония Таро Коно организира среща с българския си сътрудник Екатерина Захариева. Двамата разговаряха на четири очи в Министерството на външните работи, а по-късно българска и японска делегация организираха и пленарна сесия.За последната година след визитата на японския министър председател Шиндзо Абе в България стокообменът сред двете страни се е нараснал с 30%, регистрира Захариева след срещата на четири очи с японския посетител.

Двамата са се договорили през есента да се организира бизнес конгрес в Токио с българско присъединяване, както и се приготвя аудиенция на премиера Бойко Борисов в страната на изгряващото слънце.
Захариева заяви също, че дружно с японската страна не престават интензивно създаването на планове за дребни и междинни предприятия в Северна Македония.

„ Япония има потребност от висококачествени IT-специалисти, а България разполага с такива ", означи японският вицепремиер. Захариева и японският й сътрудник са се договорили да се засилят двустранните връзки сред страните с откриването на директна авиолиния София-Токио.
Захариева не пропусна да означи, че страната ни е подготвена да разкрие цех за коли, а освен както до момента - за автомобилни елементи за коли.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР