Вицепремиерът и външен министър на Япония Таро Коно проведе среща

Вицепремиерът и външен министър на Япония Таро Коно проведе среща ...

Захариева отчете 30% ръст на стокообмена с Япония.


Вицепремиерът и външен министър на Япония Таро Коно проведе среща с българския си колега Екатерина Захариева. Двамата разговаряха на четири очи в Министерството на външните работи, а след това българска и японска делегация проведоха и пленарна сесия.За последната година след посещението на японския премиер Шиндзо Абе в България стокообменът между двете страни се е увеличил с 30%, отчете Захариева след срещата на четири очи с японския гост.

Двамата са се договорили през есента да се проведе бизнес форум в Токио с българско участие, както и се подготвя визита на премиера Бойко Борисов в страната на изгряващото слънце.
Захариева съобщи също, че заедно с японската страна продължават усилено разработването на проекти за малки и средни предприятия в Северна Македония.

„Япония има нужда от висококачествени IT-специалисти, а България разполага с такива", отбеляза японският вицепремиер. Захариева и японският й колега са се договорили да се засилят двустранните отношения между страните с откриването на директна авиолиния София-Токио.
Захариева не пропусна да отбележи, че страната ни е готова да разкрие завод за автомобили, а не само както досега - за автомобилни части за коли.

Източник: cross.bg