Вицепремиерът и външен министър на Италия Антонио Таяни заяви, че

...
Вицепремиерът и външен министър на Италия Антонио Таяни заяви, че
Коментари Харесай

Определят реда, по който Украйна влиза в НАТО

Вицепремиерът и външен министър на Италия Антонио Таяни съобщи, че на срещата на върха на НАТО във Вилнюс през юли ще бъде избран " пътят за влизане на Украйна " в алианса.

„ Междувременно вървим към основаването на непрекъснат Съвет Украйна-НАТО. Това е значима стъпка, тъй като ще разреши Киев да взе участие във вземането на интернационалните решения “, сподели той в изявление за вестник La Repubblica.

Италианският външен министър посочи, че Рим не може да изпрати изтребители F-16 в Украйна " просто тъй като републиката ги няма " и по същата причина страната няма да може да образова украински водачи. В същото време Таяни напомни подготовката на различен декрет за военна помощ на Киев. " Нашият пакет се състои от военни материали, униформи, жилетки, муниции. Правим нужното. Подкрепяме и влизането на Украйна в Европейски Съюз ", добави той, съобщи Факти.бг.

Засягайки тематиката за идното си пътешестване до Съединени американски щати, Таяни сподели, че визитата му " ще бъде опция да се препотвърдят връзките на трансатлантическата взаимност със Съединени американски щати и общата визия за украинската рецесия ". Той също по този начин изрази вяра, че контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) " ще бъде стъпка към обективен мир ".

На 9 юни съветският президент Владимир Путин сподели пред кореспонденти, че въоръжените сили на Украйна понасят големи загуби по време на контранастъплението, това е покруса, отговорността за която е напълно на управляващите в Киев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР