Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева потвърди подкрепата на България

...
Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева потвърди подкрепата на България
Коментари Харесай

Екатерина Захариева потвърди подкрепата за евробъдещето на Албания

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева удостовери поддръжката на България за европейското бъдеще на Албания и Република Северна Македония по време на среща с албански депутати.
„ Ние сме едни от най-големите поддръжници на концепцията Албания и Република Северна Македония да стартират договаряния с Европейския съюз през октомври. Ще бъде историческа неточност, в случай че страните бъдат разграничени “, съобщи Екатерина Захариева по време на среща с ръководителя на Комисията за външна политика в Народното събрание на Албания Мими Кодели.
Екатерина Захариева и Мими Кодели разискаха законодателните промени в Албания, европейската интеграция на страните от Западните Балкани, инфраструктурното развиване на района и двустранните връзки сред страните ни.
Външният ни министър изрази и упованията за цялостно използване на признатия през 2017 година Закон за отбрана на националните малцинства, което да даде опция на българското малцинство в Албания да учи майчиния си език.
Мими Кодели благодари за поддръжката ни за европейската интеграция на Албания, както и за даването на финансиране по линия на Официалната помощ за развиване.
Тази година България посредством Министерството на външните работи финансира план за строителство на пътища сред град Билищ и село Върник на стойност 1 125 000 лева Проектът, който е най-големият, осъществен в миналото със средства от Официалната помощ за развиване на България, би трябвало да даде на жителите на двете обитаеми места по-лесен достъп до просветителните центрове, административни услуги и здравна помощ, написа БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР