Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева е на официално посещение

...
Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева е на официално посещение
Коментари Харесай

Екатерина Захариева започна посещение в Хърватия

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева е на публично посещаване в Хърватия по покана на  хърватския първи посланик Гордан Гърлич-Радман. Акценти в диалозите им ще бъдат развиването на двустранните връзки, както и настоящи въпроси от районния, европейския и международен дневен ред, осведомят от външното министерство.

Екатерина Захариева и Гордан Гърлич-Радман се договориха на среща през август Хърватия и България да координират дружно целите и работата на двете ръководи, които ще поемат от началото на идната година. От 1 януари до 31 юни 2020 година Хърватия ще бъде ръководител на Съвета на Евросъюза, а през цялата последваща година България и Република Северна Македония ще поемат взаимното председателство на Берлинския развой.

Две са основните срещи - през май 2020 година срещата на върха на Европейски Съюз в Хърватия, а през юли - лидерската среща на Берлинския развой в България.

Вероятно и този път част от диалога сред двамата министри ще премине на български език, защото Гордан Гърлич-Радман владее езика ни от своя мандат в София като посланик в хърватското посолство в интервала 1994-1996 година.

В рамките на визитата в Загреб Захариева ще се срещне и с ръководителя на хърватския парламент Гордан Яндрокович, както и с представители на българската общественост.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР