Вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Италия Матео Салвини

...
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Италия Матео Салвини
Коментари Харесай

Италианските власти погнаха циганите

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Италия Матео Салвини е дал предписание на локалните управляващи в районите на страната да създадат цялостен доклад на циганските постройки, с цел да може да бъдат незаконните мигранти, оповестява ANSA.

На префеките на регионите по места е било подредено в продължение на две седмици да приготвят докладите за всички лагери на ромите от етносите рома, синти и каминанти. След това ще бъде формиран проект за тяхното разселение.

През юни изданието The Local заяви, че Салвдини има желание да направи цялостно броене на циганското население на страната и да сформира обединен указател.

С негова помощ трябвало да се откри какъв брой от ромите в Италия са незаконни мигранти и по-късно те да бъдат депортирани.

"За страдание, италианските роми ще би трябвало да си ги оставим вкъщи ", съобщи тогава Салвини.

Той е прочут със строгата си позиция по въпроса на етническите малцинства. Партията му към този момент предложи да бъде основан закон, който да облекчава метода, по който роми да бъдат лишавани от наставнически права, в случай че децата им не вървят на учебно заведение.

Салвини прикани да бъдат разрушени незаконните цигански постройки и подлага на критика ромската общественост в Италия, че "предпочита престъпността пред работата ".

В Италия живеят от 130 до 180 хиляди роми. Едва половината от тях имат италианско поданство. Много от тях са българи.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР