Вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Италия Матео Салвини

...
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Италия Матео Салвини
Коментари Харесай

Салвини: Няма да променин и запетайка от бюджета

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Италия Матео Салвини съобщи, че държавното управление на страната няма да промени и „ запетайка “ от бюджетния си проект за идната година, без значение че той беше отритнат от Европейската комисия. Това написа европейската редакция на Politico, представена от " Фокус ".

„ Тъй като сме вежливи, отваряме дребните писъмца от Брюксел, четем ги и отговаряме “, съобщи Салвини. „ Те пишат обрано и ние отговаряме, само че няма да променим и една запетайка от бюджета “.

„ Ако Брюксел или някои огромни професори желаят растежа на Италия да стои на нула, те са попаднали на неверното държавно управление и неверния министър “, добави Салвини. „ Ние сме спокойни “.

Във вторник Европейската комисия даде на Италия три седмици да пренапише проектобюджета си, или ще понесе последици.

По-рано тази седмица министър председателят на страната Джузепе Конте съобщи пред Bloomberg, че държавното управление няма проект „ Б “.

Финансовият министър Джовани Трия написа до Комисията в понеделник: „ Италия е наясно, че е избрала път, който не подхожда на разпоредбите на Европейския съюз. Това беше мъчно, само че належащо, с цел да можем да върнем растежа на брутния вътрешен артикул до равнищата от преди рецесията на фона на настоящите стопански компликации на италианците “.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР