Вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Екатерина Захариева

...
Вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Екатерина Захариева
Коментари Харесай

Захариева ще участва в заседание в Брюксел

Вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Екатерина Захариева ще взе участие в постоянно съвещание на Съвета „ Външни работи” (СВнР) в Брюксел.

В рамките на СВнР е планувана задълбочена полемика по Западните Балкани, оповестиха от външно министерство. Министрите ще обсъдят бъдещето на района оттатък политиката на разширение, както и икономическите последствия от пандемията от COVID-19 в 6-те страни от района.

Тема на диалозите ще бъдат и трансатлантическите връзки в подтекста на плануваната за 15 юни среща на върха ЕС-САЩ. Външните министри ще беседват за вероятностите пред съдействие със Съединени американски щати в области от съвместен интерес като справяне с следствията от COVID-19, климатични промени, търговията, сигурността и защитата.

В дневния ред на съвещанието е очакван и неофициален видеоконферентен диалог със специфичния делегат на американския президент по климата Джон Кери, с който министрите ще обсъдят бъдещи взаимни дейности в региона на климатичната дипломация.

Сред настоящите въпроси в дневния ред на СВнР са обстановката в Беларус, увеличаващото се напрежение в връзките с Русия, както и бъдещи дейности в поддръжка на мирния развой в Афганистан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР