Вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Екатерина Захариева

...
Вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Екатерина Захариева
Коментари Харесай

Екатерина Захариева изрази съболезнования на семействата на жертвите в Израел

Вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Екатерина Захариева изпрати съболезнователна депеша до израелския си сътрудник Габи Ашкенази във връзка нещастието със сриването на естрада на стадион в региона на планината Мерон, при която починаха десетки хора, осведомят от дирекция "Пресцентър " на Министерство на външните работи.
"В тези времена на тъга сърцата и мислите ни са с приятелския еврейски народ. Моля да предадете израза на дълбокото ми състрадание и съпричастност към болката на фамилиите на починалите, както и да насочва вяра за бързо възобновяване на потърпевшите ", написа в съболезнователното обръщение министър Захариева.
Припомняме, че нещастието се случи в региона, където се намира гробът на живелия през втори век равин Шимон бар Йохай. Десетки хиляди ултраортодоксални евреи се събраха на мястото, само че след сриване на естрада рано тази заран настъпила суматоха и огромен брой хора се оказали притиснати в стеснен, наподобяващ тунел проход. Започнала навалица и доста поклонници паднали един върху различен. До момента жертвите на нещастието са 44, ранените са 150.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР