Вицепремиерът и министър на външните работи увери опозиционния кандидат за

...
Вицепремиерът и министър на външните работи увери опозиционния кандидат за
Коментари Харесай

Захариева към Тихановская: Готови сме да помогнем на Беларус

Вицепремиерът и министър на външните работи увери опозиционния претендент за президент на Беларус, че България е подготвена да поддържа страната й. „ В Европейския съюз обсъждаме по какъв начин да подпомогнем желанието на беларуското общество за народна власт. България е подготвена да ви поддържа, ние също преминахме през подобен интервал през 1989 година “, сподели Захариева. Срещата сред двете се организира в границите на 15-ото издание на форума ГЛОБСЕК в Братислава.
Светлана Тихановская срещна външния ни министър с настоящата обстановка в Беларус.
 Опонентката на Лукашенко е оповестена за междудържавно търсене, потвърдиха от Беларус Опонентката на Лукашенко е оповестена за междудържавно търсене, потвърдиха от Беларус
Бившата кандидатка за президент Светлана Тихановская е оповестена за междудържавно търсене. Тази информация беше доказана от Министерс...
“Благодаря ви за водачеството и за мощната поддръжка за беларуския народ “, съобщи Тихановская. От своя страна Захариева акцентира, че е радостна да види толкоз доста смели дами в Беларус.
Същевременно по отношение на развиването на обстановката в беше взето решение посланикът на България в Беларус Георги Василев да бъде извикан за съвещания в София в символ на цялостна взаимност и поддръжка за сътрудниците ни в Европейския съюз Полша и Литва, против които бяха подхванати дейности за възпрепятстване на тяхната дипломатическа активност в Беларус. Това решение е израз на единния и съгласуван метод на Европейски Съюз. На 8 октомври дипломат Георги Василев връчи нота в беларуското външно министерство, че ще отпътува от страната.
Опитите на беларуските управляващи да упражняват напън върху дипломатически представителства на страни членки на Европейски Съюз са неприемливи. Наред с това още веднъж призоваваме за неотложно и абсолютно освобождение на всички политически пандизчии и всички арестувани по време на мирните митинги в Беларус, за бързо и дейно следствие на случите на полицейско принуждение и за започването на действителен народен разговор с опозицията, с последна цел организирането на нови, свободни и почтени избори, в сходство с демократичните условия на белоруския народ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР