Вицепремиерът и министър на външните работи разговаря днес по телефона

...
Вицепремиерът и министър на външните работи разговаря днес по телефона
Коментари Харесай

Захариева с подкрепа за приоритетите на португалското председателство на Съвета на ЕС

Вицепремиерът и министър на външните работи беседва през днешния ден по телефона със своя португалски сътрудник Аугущу Сантуш Силва и взе участие в онлайн полемика, отдадена на целите на Португалското председателство на Съвета на Европейски Съюз, оповестиха от Министерство на външните работи. 
Захариева поздрави министър Силва за целите на председателството и изрази цялостната поддръжка на страната ни за тях. Двамата разискаха провокациите в битката с Ковид и разширението на Европейския съюз, както и други основни досиета от дневния ред на Съюза. Двамата първи дипломати ще проведат среща между тях в Брюксел на 25 януари по време на Съвета " Външни работи ".
 Ще стоплят ли Турция и Гърция връзки с португалското председателство на Европейски Съюз? Ще стоплят ли Турция и Гърция връзки с португалското председателство на Европейски Съюз?
Турски и гръцки висши дипломати ще се срещнат през идващите седмици, с цел да обсъдят двустранните връзки, оповестява турският „ А Ню...
„ Ако всички в Европейски Съюз сме от един тим, в случай че сме поредни и имаме последователност, може да преодолеем провокациите, с които се сблъскваме “, съобщи Екатерина Захариева по време на онлайн полемиката. Тя посочи, че Португалия поема европейското председателство в основен миг за използването на взетите значими решения по време на предходното немско председателство.
„ Фактът, че успяхме да подобрим координацията на Европейски Съюз във връзка с взаимни ограничения за справяне с пандемията от Ковид, да реализираме единодушие по бюджета на Европейски Съюз, да реализираме единодушие по инструмента по възобновяване, да реализираме съглашение за бъдещите връзки с Англия, мисля, че демонстрираха, че Европейски Съюз може да преодолява даже и непредвидени и невиждано сложни обстановки “, съобщи Захариева. Тя изрази очакване, че осъществяването на Многогодишната финансова рамка и Инструмента за възобновяване на Европейски Съюз ще започва без отсрочване.
„ Мотото, което сте избрали идва доста в точния момент и доста на място. То гласи „ Време е за дейности, време е за резултати. Именно това чакат нашите жители “, съобщи Екатерина Захариева.
Външният ни министър посочи смисъла на имунизациите, както и на стратегическата самостоятелност на Европейски Съюз за справяне с пандемията от ковид и нейните последици.
 Португалия стартира договаряния за миграционния пакт на Европейски Съюз Португалия стартира договаряния за миграционния пакт на Европейски Съюз
Португалия стартира кръг от договаряния с министри от разнообразни страни от Европейския съюз (ЕС) по новия пакт за справяне с дългогодишните...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР