Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел е на

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел е на
Коментари Харесай

Мария Габриел в Париж: Силата и конкурентоспособността на Европа се основават на нейните таланти

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел е на работно посещаване в Париж, където изнесе лекция в влиятелния Национален институт за обществена администрация, на чийто тазгодишен випуск бе определена за патрон. Патрони на випуски през годините са били основни в европейската политика персони, измежду които Симон Вейл, Жак Делор, Валери Жискар д`Естен, Жан-Клод Юнкер, Херман ван Ромпой, Мишел Барние и други
 
" За мен е чест да бъда патрон на випуск 2024 на програмата за напреднали европейски проучвания в влиятелния Френски институт за обществена администрация. Това е самопризнание, само че и отговорност да отстояваме дела като Европа на полезностите, Европа на бъдещето и Европа – дом на гениите. Избирането ми за патрон дава сила да не преставам да работя за дела, посредством които да построяваме мощна и приобщаваща Европа ", съобщи Мария Габриел.
 
Френският народен институт за обществена администрация (INSP) е академична институция за в началото и продължаващо образование на френски висши ръководители и държавни чиновници. Институтът е основан, с цел да продължи активността на Френското национално учебно заведение по администрация (ENA), учредено от Шарл дьо Гол през 1945г. Курсовете за образование дават опция на държавни чиновници от целия свят да развият уменията си в обществената администрация и да учат настоящи въпроси на обществената политика със студенти от целия свят. Във випуск 2024, на който Габриел е патрон, вземат участие 46 студенти от 9 националности.
 
 Лекция на Мария Габриел в Париж Лекция на Мария Габриел в Париж Източник: Пресцентър на Министерство на външните работи
Мария Габриел акцентира, че с цел да отговори на световните провокации и да отбрани главните си ползи в един поляризиран и фрагментиран свят, Европейският съюз би трябвало да бъде обединен. " Европейската интеграция е едно от най-важните средства за справяне с актуалните геополитически провокации и провокации пред сигурността ".
 
В изявлението си тя показа още провокациите и упоритостите на българската външна политика в динамично изменящия се европейски и международен подтекст. Вицепремиерът очерта напъните на България да се утвърди като основен фактор за сигурността и стабилността в Югоизточна Европа, политиката на страната в поддръжка на Западните Балкани и потребността от слагане на сигурността на Черноморския район високо в дневния ред на Европейски Съюз и НАТО. Вицепремиерът показа акценти от работата по първата външнополитическа тактика на България, акцентира устрема на страната да се трансформира в районен иновационен хъб и стъпките за осъществяване на самодейността " Бранд България ". Във фокуса на полемиката бяха също по този начин битката с дезинформацията, енергийната сигурност и дебата за бъдещето на Европа.
 
" Силата и конкурентоспособността на Европа се основават и на нейните гении. Благодаря на випуск 2024 за забавните въпроси и споделени хрумвания за бъдещето на Европа. Имаме потребност освен да очертаем провокациите и проблемите, само че и дружно да сътворяваме решения. Решения за подсилване на стабилността, сигурността и съдействието в Европа и в международен мащаб ", заключи Мария Габриел.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР