Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева завърши работното

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева завърши работното
Коментари Харесай

Екатерина Захариева пристигна в Ню Йорк


Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева приключи работното си посещаване в Канада и дойде на летище "Ла Гуардия " в Ню Йорк, където ще се включи в състава на водената от премиера Бойко Борисов българска делегация за 73-ата постоянна сесия на Общото заседание на Организацията на Обединените народи (ОС на ООН), заяви министерството на външните работи.
Захариева ще организира редица двустранни и многостранни срещи със свои сътрудници външни министри от целия свят. В програмата й е включено присъединяване в неофициална среща на външните министри на страните-членки на Европейски Съюз, както и вечеря на министрите на външните работи от трансатлантическата общественост.
На 26 септември първите дипломати на България, Гърция, Хърватия и Румъния ще се съберат за диалози в четиристранен формат. Същия ден вицепремиерът Захариева ще взе участие в Среща на високо равнище за Сирия, проведена от Европейски Съюз, както и в работен обяд на министрите на външните работи на държавите-членки на Централноевропейската самодейност (ЦЕИ).
На 27 септември Захариева ще се срещне с генералния секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд. Тя ще беседва и с Насър Камел, общоприет секретар на Съюза за Средиземноморието.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР