Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за
Коментари Харесай

Екатерина Захариева ще участва в среща на външните министри от НАТО

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отпътува за Брюксел, където ще взе участие в среща на външните министри от НАТО на 20 ноември 2019 година, оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Министрите на външните работи на 29-те страни-членки на Алианса, както и на Република Северна Македония, ще завършват подготовката на Срещата на върха на НАТО на 4 декември в Лондон. Те ще отбележат и постигнатия значителен прогрес по справедливото шерване на тежестите и отговорностите в Алианса.

Вицепремиерът Екатерина Захариева се срещна с президента на Ангола

Очаква се министрите да реализират единодушие галактическото пространство да бъде оповестено за обособен действен домейн на НАТО дружно с въздушния, земния, морския и кибер-пространство. Сред тематиките в дневния ред на срещата са още сигурността в Черно море, кибер-сигурността, противодействието на хибридните закани и битката с тероризма.

Министрите на външните работи ще обсъдят и стратегически въпроси на сигурността, в това число Русия и Китай, настоящите развития в региона на контрола на въоръженията и други.

Срещата ще бъде управлявана от генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг.

Екатерина Захариева показа опциите за бизнес с България пред държавното управление на Намибия
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР