Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за
Коментари Харесай

Захариева заминава за Брюксел

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отпътува за Брюксел, където ще взе участие поредно в Съвет „ Външни работи “ и министерска среща сред Европейски Съюз и Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) на 21 януари, както и в министерска среща ЕС-Африкански съюз (АС) на 21 и 22 януари, оповестиха от Министерство на външните работи.

В понеделник външните министри ще стартират работа с работна закуска с полемика на тематика „ Засилване на работата на Европейски Съюз по медиацията и предварителната защита на спорове в Африка със специфичен фокус върху присъединяване на младежите в мирния развой “.

Заседанието на Съвета ще стартира с полемика по настоящи тематики, в това число ситуацията в Демократична република Конго след президентските избори в страната от 30 декември 2018 година

Съветът ще продължи с полемика по проекта за деяние против дезинформацията, показан от Европейската комисия на 5 декември 2018 година Очаква се министрите да подчертават върху външните аспекти на провокациите на дезинформацията.

Дискусията в Съвета ще продължи с авансово разискване по министерската среща сред Европейски Съюз и Лигата на арабските страни. Тя ще се организира в Брюксел на 4 февруари.

Съветът ще разиска също и 22-ата министерска среща ЕС-АСЕАН, която ще се организира същия ден в Брюксел. Очаква се Съветът да одобри изводи по връзките сред двете организации.

22-ата министерска среща ЕС-АСЕАН се планува да приключи с приемане на взаимно изказване с фокус върху бъдещето на връзките, сигурност, съгласуваност и търговия и стопанска система

По време на първата министерска среща ЕС-АС, която се организира сред срещи на върха на двете организации, участниците ще обсъдят съдействието между тях в три съществени аспекта: политически, стопански и многостранен
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР