Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за
Коментари Харесай

Екатерина Захариева ще участва в среща на жените министри на външните работи в Монреал

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отпътува за Монреал, където на 21 и 22 септември ще взе участие в първата публична Среща на дамите министри на външните работи, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Форматът се организира под патронажа на външния министър на Канада Кристия Фриаланд и на Върховния представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката за сигурност Федерика Могерини. „ Канада и Европейски Съюз имат вяра, че среща на дамите външни министри, отдадена на основни външнополитически тематики и парещи провокации, ще изпрати по целия свят мощен сигнал за лидерските умения на дамите и ще открои още един път какъв брой е значимо във всички равнища на взимане на решения да вземат участие дами “, се споделя в поканата до министър Захариева, подписана от канадската ѝ сътрудник Фрийланд и от Могерини.

За срещата са поканени всички 28 дами министри на външните работи от Азия, Америка, Африка, Европа и Океания. Министър Захариева ще открие с встъпително изявление четвъртата сесия, отдадена на световните старания за унищожаване на насилието на полова основа, в това число в конфликтни и пост-конфликтни обстановки.

В рамките на двудневния конгрес българският министър ще организира двустранни срещи с сътрудниците си от Кения и Норвегия Моника Джума и Ине Мари Ериксен Сьорайде. След края на форума Екатерина Захариева ще взе участие в отбелязването на 110-ата годишнина от оповестяването на независимостта на България, което ще събере българската общественост в Монреал в храма „ Свети Иван Рилски “.

От Канада министър Захариева ще отпътува за Съединени американски щати, където ще се включи в състава на водената от премиера Бойко Борисов българска делегация за 73-ата постоянна сесия на Общото заседание на Организацията на обединените народи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР