Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за
Коментари Харесай

Захариева води делегацията на ЕС на 35-ото заседание на Съвместната парламентарна асамблея АКТБ-ЕС


Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отпътува за Брюксел за присъединяване в 35-ото съвещание на Съвместната парламентарна асамблея на Групата страни от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн (АКТБ) и Европейския съюз.

Захариева ще управлява делегацията на Европейски Съюз на съвещанието на 20 юни.

Членовете на Европейския парламент и техните сътрудници от националните парламенти на страните от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн ще обсъдят тематики като миграцията, демографския напредък, битката с ксенофобията, расизма и дискриминирането, тероризма и други.

Парламентарната асамблея АКТБ-ЕС е една от трите взаимни институции, основана в границите на Споразумението за партньорство (Споразумението от Котону), дружно със Съвета на министрите АКТБ-ЕС и Комитета на посланиците на АКТБ-ЕС.

В края на май т.г. вицепремиерът Захариева беше в Ломе, столицата на Тогоанската република. Тя ръководеше делегацията на Европейския съюз на Съвместния министерски съвет ЕС- АКТБ. В рамките на Съвета министрите разискаха връзките сред Европейски Съюз и страните от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн по бъдещото Споразумение за партньорство след 2020 година – така наречен „ Пост-Котону “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР