Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава на

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава на
Коментари Харесай

Министър Захариева заминава за Баку, ще обсъди Южния газов коридор

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отпътува на публично посещаване в Азербайджан на 23-25 юни, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

В Баку тя ще беседва с министъра на външните работи Елмар Мамедяров, ще се срещне и с ръководителя на Министерския съвет на Република Азербайджан Новруз Мамедов и с ръководителя на Милли Меджлиса Октай Асадов.

Визитата на Захариева е продължение на съществуващия отличен политически разговор на високо и най-високо ниво сред двете страни, се показва в информацията.

Във фокуса на диалозите сред нея и Елмар Мамедяров ще бъдат резултатите от извършената на 31 октомври 2018 година Първа сесия на Стратегическия разговор на равнище министри на външните работи. Ще бъдат разисквани и тематики, свързани с построяването на Южния газов кулоар и газовата връзка Гърция-България /IGB/.

Основно място в връзките сред двете страни заема съдействието в региона на енергетиката и превоза. След построяването на Южния газов кулоар и интерконектора България-Гърция, нашата страна ще получава до 1 милиарда куб. м. газ годишно, считано от 2020 година Това действително би диверсифицирало доставките на природен газ за Република България, се напомня в информацията.

Изграждането на транспортна инфраструктура, свързваща Европа и Азия, е от значителен интерес за двете страни - преди всичко, транспортният кулоар сред Каспийско и Черно море и интернационалният мултимодален транспортен кулоар " Персийски залив - Черно море ", се отбелязва също в текста.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР